Facebook po planifikon një ridizajnim të madh për të konkurruar me Tiktok

Facebook po planifikon një ridizajnim të madh për të konkurruar me Tiktok

Ndryshimet përfshijnë më shumë rekomandime në furnizimin e Facebook dhe kthimin e Messenger në aplikacion.

Mark Zuckerberg dhe drejtues të tjerë të Meta-s e kanë bërë të qartë prej disa kohësh se konkurrimi me TikTok është prioriteti i tyre kryesor. Tani, ne kemi detaje shtesë se si ata planifikojnë të riparojnë plotësisht aplikacionin Facebook për ta arritur këtë.

Rrjeti social po punon në një ridizajnim të madh të burimit kryesor të Facebook që do të theksonte shumë përmbajtjen e rekomanduar nga faqet, krijuesit dhe njerëzit që nuk i ndiqni tashmë, sipas një memo nga një ekzekutiv i Facebook-ut që u publikua nga The Verge.

Memorandumi, nga Tom Alison, i cili drejton aplikacionin Facebook në Meta, thekson se qëllimi është të shndërrohet Facebook në një “Discovery Engine”, i cili do të mbështetet shumë në rekomandime, të ngjashme me furnizimin “Për ty” të TikTok.

Rekomandimet do të vinin kryesisht nga përmbajtje “të palidhura”, duke përfshirë Reels, dhe përdoruesit do të shihnin më pak postime nga miqtë dhe familja në burimet e tyre. Plani gjithashtu do të kthejë kutinë hyrëse të Messenger në aplikacionin Facebook në një përpjekje për të inkurajuar përdoruesit të ndajnë më shumë përmbajtje nga “Discovery Engine”.

Nuk është e qartë se sa kohë do t’i duhet Metës për të zbatuar këto ndryshime, disa prej të cilave pasqyrojnë ndryshimet që po ndodhin tashmë në Instagram. Por nuk është hera e parë që drejtuesit e Meta-s kanë lënë të kuptohet për ndryshime të mëdha që do të vijnë në aplikacionin e Facebook, apo edhe hera e parë që kemi dëgjuar për një rrotullim të ardhshëm nga rrjeti social në “Discovery Engine”.

Zuckerberg tha në prill se kompania ishte në mes të një “ndryshimi të madh” që do të ndryshonte dinamikën e furnizimeve për të theksuar rekomandimet e drejtuara nga AI mbi grafikët social të përdoruesve.

Megjithatë, memo nga Alison e bën të qartë se sa të rëndësishme janë prioritetet e reja për kompaninë, e cila po përpiqet dëshpërimisht të arrijë TikTok.

Por zhvendosja në më shumë rekomandime mund të jetë gjithashtu problematike për kompaninë. Algoritmet aktuale të rekomandimit të kompanisë janë fajësuar për shfrytëzimin e përçarjes dhe promovimin e dezinformatave. Ndërsa Alison i tha The Verge se do të kishte rregulla më të rrepta për përmbajtjen e rekomanduar, kompania shpesh ka luftuar për të zbatuar rregullat e veta. Dhe, veçanërisht, në memon e tij Alison thotë se kompania po ndryshon mënyrën se si e sheh detyrimin e saj për të reduktuar “përvojat negative”.

“‘Reduktimi i përvojave negative’ është hequr si prioritet i produktit pasi është i lidhur më me vend me kulturën e produktit që po përpiqemi të ndërtojmë gjatë gjithë qasjes sonë të të qenit ‘Të besueshëm’, ‘Njerëzit në qendër’ dhe ‘të unifikuar’,” shkroi Alison. . “Fokusi ynë është ta bëjmë këtë në mënyrë holistike në të gjitha produktet tona si një pjesë e përhershme e kulturës sonë në krahasim me një prioritet afatshkurtër.”