Avokati Preleviq: Dyshoj se Radoiçiq do të ndëshkohet, në krye të Prokurorisë së Lartë është Aleksandar Vuçiq

Avokati Preleviq: Dyshoj se Radoiçiq do të ndëshkohet, në krye të Prokurorisë së Lartë është Aleksandar Vuçiq

Milan Radoiçiq, një biznesmen kontrovers, i cili ka qenë i lidhur me krime të ndryshme, nga trafiku i drogës deri te vrasja e politikanit Oliver Ivanoviq, sipas pretendimeve të tij është organizatori i konfliktit të armatosur në Banjska të Kosovës, ku humbën jetën katër persona.

Radoiçiq është marrë në pyetje në polici të shtunën, ndërsa hetimin e rastit e ka marrë Prokuroria e Lartë Publike dhe shtrohet pyetja se sa do të jetë gati për të ndriçuar të gjitha rrethanat e këtij rasti, duke qenë se drejtohet nga prokurori Nenad Stefanoviq, të cilin opinioni profesional e konsideron të afërt me pushtetin aktual.

Të premten, përmes avokatit të tij Goran Petronijeviq, Radoiçiq ka marrë përgjegjësinë për konfliktin e armatosur në fshatin Banjskë, ndërsa të nesërmen është marrë në pyetje në polici si qytetar. Pas seancës së tij, u njoftua se lëndën e konfliktit në Banjskë do ta marrë Prokuroria e Lartë Publike e Beogradit, në krye me prokurorin e lartë Nenad Stefanoviq.

Ndoshta kjo nuk do të ishte aq e çuditshme nëse imazhi dhe vepra e Stefanoviqit nuk do të kishin qenë të lidhura me afera të shumta në periudhën e kaluar, veçanërisht ato degët e të cilave çuan në majat e shtetit. Kështu ndodhi edhe me prokurorinë e inspektorëve që zbuluan “Jovanjicën”, pastaj prokurorinë e polices që zbuloi detajet e aksidentit që shkaktoi në Dedinjë Nikola Petroviq, kumbari i presidentit serb Aleksandar Vuçiq, por edhe shumë njerëzve të tjerët.

Pikërisht për këto arsye opinioni profesionist me të drejtë dyshon se Prokuroria e Lartë Publike është e gatshme të ndriçojë të gjitha rrethanat e ngjarjeve në Banjskë. Sidomos po të merret parasysh fakti se Radoiçiq, organizatori i konfliktit, është praktikisht i mbrojtur me ligj vitet e fundit.

Në një intervistë për Nova.rs, avokati Bozho Preleviq tregon se nuk ka gjasa që të përjetojmë diçka të tillë.

“Mendoj se në krye të Prokurorisë së Lartë Publike në Beograd është Aleksandar Vuçiq. Prandaj, Prokuroria e Lartë Publike me siguri do të iniciojë një procedurë, dhe se si do të vazhdojë, vetëm mund ta hamendësoj. Këto supozime i nxjerr nga historia e marrëdhënieve me Radoiçiqin. Së pari, prokuroria hoqi dorë nga ndjekja penale për dy çështjet e tij, me sa di unë, ku akuzohej për lëndë narkotike. Së dyti, kundër Radoiçiqit po zhvillohet një procedurë fantazmë lidhur me rrethanat në të cilat u vra Oliver Ivanoviq. “Së treti, nga të gjitha deklaratat e pozitës së lartë të zotit Vuçiq dhe Radoiçiq në listën serbe në Kosovë, shihet se ai është anëtar i preferuar i dyshes Radoiçiq-Veselinoviq”, thotë Preleviq.

Ai tregon se do të ketë pasoja, por nuk është i sigurt se sa mund të quhen dënim.

“Jozyrtarisht, kam dëgjuar se vetë presidenti Vuçiq ka bërë shumë përpjekje për të nxjerrë Radoiçiqin dhe një grup njerëzish që ai udhëhiqte në një aventurë gjoja të padëmshme nga ai korridor, me më shumë viktima sesa ishte informuar publiku. Kur i jep armë një personi të tillë, atëherë është logjike që je në një marrëdhënie të veçantë ku çdo deklaratë e Radoiçiqit mund të të kushtojë. Prandaj mendoj se Radoiçiq do të marrë një dënim të ashpër në formën e fitimit të tenderit”, thotë Preleviq.