"Çka lyp e gjenë" Rusia ka filluar të sulmojë qytetet e veta. (Video)

"Çka lyp e gjenë" Rusia ka filluar të sulmojë qytetet e veta. (Video)

Rusia ka sulmuar me helikopter një rafineri të naftës në periferi të qytetit Voronezh, zonë kjo ku grupi Wagner ka shtrirë kontrollin.

Guvernatori i këtij qyteti, Alexander Gusev. Tha se tani zjarri po shuhet me më shumë se 100 zjarrfikës.

Ai nuk dha asnjë shpjegim për shkakun e zjarrit, por disa video të mediave sociale tregojnë të paktën një helikopter ushtarak në afërsi. Ndërsa një helikopter fluturon drejt rafinerisë, ka një shpërthim dhe top zjarri dhe nga vendi ngrihet tym i zi i dendur.

Luftëtarët e kompanisë ushtarake private Wagner kishin qenë në zonë, sipas videove të tjera të gjeolokuara.

Pamjet e gjeolokuara tregojnë të paktën dy helikopterë ushtarakë në afërsi, në periferi të qytetit.