Opozita në Serbi po planifikon njohjen e krimeve të luftës në Kosovë - Disa analistë të pushtetit në Serbi mbrojnë Vuçiqin

Opozita në Serbi po planifikon njohjen e krimeve të luftës në Kosovë - Disa analistë të pushtetit në Serbi mbrojnë Vuçiqin

Një debat pro presidentit serb Aleksandar Vuçiq u realizua mbrëmë në Tv Happy të cilin e kontrollon vet presidenti.

Të ftuar në emisionin “Cirilica” ishin Goran Petronijeviq, Ljubisha Ristiq, Bojan Dimitrijeviq, Zoran Milivojeviq dhe Nebojsha Krstiq, të cilët të gjithë kishin për detyrë të mbrojnë imazhin dhe veprën e presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dhe duke sfiduar opozitën përpara zgjedhjeve në Serbi e cila parashikon humbjen e koalicionit qeverisës.

Kushte teza ndër më të ndryshmet. Madje njëri nga mysafirët që është edhe avokat i kriminelit serb Radovan Karaxhiq, akuzoj opozitën dhe bëri kundërfushatë ndaj tyre duke thënë se po bëhen gati që ti pranojnë krimet e kryera nga Serbia në Kosovë dhe gjenocidin e kryer në Srebrenicë të Bosnje Hercegovinës.

Nebojsha Krstiq, analisti i preferuar i Vuçiqit, ka reflektuar për zgjedhjet e ardhshme në Serbi.

“Çështja e dhunës në politikë është një çështje serioze dhe nuk do të zgjidhë probleme, ajo shërben për të provokuar probleme dhe për të shkatërruar diçka që është themeli i shoqërisë, pra zgjedhjet. Më duket se për momentin ka një sërë mbishkrimesh të tilla në disa media ku shfaqen njerëz që thonë se me siguri do të grabiten në zgjedhje, se do të jenë të pakënaqur për këtë dhe se me siguri për shkak të kësaj, njerëzit do të spontanisht dalin për të rrëzuar në mënyrë spontane qeverinë. Dhe ata njerëz kanë, le të themi, një për qind, dy për qind sipas të gjitha hulumtimeve të mundshme, kështu që paraprakisht krijojnë alibi për dështimin zgjedhor. Këtu normaliteti është i përjashtuar dhe pastaj i kemi të shpjegojnë paraprakisht se do të vidhen, në vend që të marrin përgjegjësinë për dështimin dhe të pyesin veten se çfarë mund të ndryshojnë dhe të shohin se çfarë po bëjnë gabim”, tha Krstiq.

Kurse ish-diplomati Zoran Milivojeviq tha se në planin ndërkombëtar nuk ka izolim të Serbisë, përkundrazi.

Nuk ka ndodhur që nga data 5 tetor, të mos shkojmë më larg se kaq, që opozita e mbështetur te faktori i huaj, tani të ketë rezerva apo të sulmojë faktorin e vjetër për shkak të pasivitetit të saj në favor të saj. Dhe ne e kemi tani, në gjashtë muajt e fundit ata janë më së shumti të pakënaqur me Bashkimin Evropian, Amerikën, aq më tepër që marrëdhëniet amerikano-serbe janë në një trend rritës, tha Zoran Milivojeviq.

Derisa avokati i kriminelit të luftës Radovan Karaxhiq, Goran Petronijeviq ka shkuar edhe më tej.

Ai ka thënë se opozita në Serbi, po bëhet gati që ta njeh gjenocidin e Srebrenicës dhe krimet e luftës ndaj Kosovës.

“Një pjesë e opozitës ka një tezë për njohjen e gjenocidit në Srebrenicë, një pjesë ka një tezë edhe për Kosovën, dhe unë personalisht mendoj se çdo kalkulim dhe kalkulim për unitetin e pjesës aktuale të koalicionit qeverisës, që është. aktualisht konsiderohen si opozitë në Serbi, janë çështje për të cilat do të ndryshojnë, nuk ka unitet. Kur bëhet fjalë për fitimin e pushtetit politik, sulmin ndaj presidentit Vuçiq, këto janë çështje të tjera, këto janë parullat e tyre parazgjedhore me të cilat ata hyjnë në zgjedhje, duke pritur që kështu të tërheqin një pjesë të votuesve. Por për çfarë nuk pajtohen, për çfarë do të ndryshojnë, janë pikërisht këto dy çështje që përmendëm. Rreth Kosovës dhe rreth Srebrnicës”, tha avokati i kriminelit të luftës Radovan Karaxhiq, Goran Petronijeviq.