Skandali! Shqipëria nën rrezik, rrëmujë nga turistët serbë dhe rusë!" - Edi Rama lojë të dyfishtë?

Skandali! Shqipëria nën rrezik, rrëmujë nga turistët serbë dhe rusë!" - Edi Rama lojë të dyfishtë?

Vendi është nën rrezik të madh për shkak të një situate skandaloze që ka tronditur vendin.

Numri i alarmueshëm të turistëve serbë dhe rusë që invadojnë Shqipërinë, duke injoruar sanksionet e vendosura nga Shqipëria kundër Rusisë dhe problemet që shkaktohen nga Serbia në Kosovë.

Edhe pse Shqipëria vendosi sanksione ndaj Rusisë, turistët rusë vazhdojnë të rrëmbejnë vendin, si kurrë më parë plazhet e Shqipërisë janë plot me vizitorë Rus dhe targa të veturës Ruse.

Ky fenomen i pazakontë ka shkaktuar dëme të mëdha për infrastrukturën turistike në Shqipëri. Ndalimi i vizave dhe kontrolli i rreptë i hyrjeve duhet të zbatohen për të ruajtur sigurinë dhe interesat e vendit. Megjithatë, pushteti aktual duket se ka humbur kontrollin mbi situatën, duke lejuar invazionin e turistëve rusë.

Ndërkohë, turistët serbë kanë krijuar një sfidë të re për Shqipërinë. Edhe pse Kosova ka hasur në vështirësi të mëdha me Serbinë dhe ka probleme të hapura, autoritetet shqiptare nuk kanë ndërmarrë hapa për të ndaluar fluksin e turistëve serbë. Kjo është një tradhti ndaj interesave kombëtare dhe solidaritetit me vendet fqinje.

Turistët rusë kanë ngritur vlerën e çmimit të banesave në Shqipëri, duke e bërë të pamundur për banorët vendas të blejnë apartamente. Kjo situatë është një shkelje flagrante e të drejtave të banorëve vendas dhe tregon mungesën e politikave të ndërmarra nga autoritetet për të mbrojtur interesat e tyre.

Ndërsa turizmi mund të jetë një burim i rëndësishëm për zhvillimin ekonomik, nuk duhet të lejojmë që vendet të shfrytëzojnë hapësirën tonë për qëllime të tyre personale. Shqipëria ka nevojë për të forcuar ligjet dhe politikat e saj për të ruajtur sovranitetin dhe sigurinë kombëtare.

Është koha që qeveria të marrë masa të forta për të penguar abuzimin nga turistët serbë dhe rusë dhe për të mbrojtur interesat e banorëve vendas.

Në këtë kohë të sfidave dhe rreziqeve, Shqipëria duhet të jetë e vendosur për të ruajtur vetëvlerësimin e saj dhe të ndërmerret për të mbrojtur bukuritë e saj natyrore dhe kulturën e saj të pasur. Vetëm duke vepruar me vendosmëri dhe zgjuarsi, Shqipëria mund të përmbushë potencialin e saj të madh dhe të zhvillojë turizmin në mënyrë të qëndrueshme dhe të përfitojë nga ky sektor në dobi të popullatës dhe ekonomisë vendase./GAZETARJA/